четвъртък, 14 май 2009 г.

Кораб, по-голям от “Титаник”-ще акостира във Варна

Пасажер, два пъти по-грамаден от "Титаник", ще акостира във Варна. Лайнерът "Норвиджиън джейд", на борда на който ще плават 2000 милионери от Щатите, идва на Морска гара през октомври.

Гигантският съд разполага с 1100 души екипаж, а на борда му има 10 ресторанта и още толкова кафенета и сладкарници, където да разпускат богаташите. "Норвиджиън джейд" е дълъг 294 м, тежи 95 000 тона и е два пъти по-голям от "Титаник".

Далеч преди шампиона да акостира на Морска гара, във Варна ще се изсипят рекорден брой туристи, пасажери на други, по-малки лайнери, анонсира кап. Валентин Китанов. Сезонът открива старият познайник "Азамара куест", който пристига на 16 юни с 650 пасажера от Западна Европа. На 24-и следващия месец иде "Роял атрис".

За юли се очакват четири кораба, сред които "Сий борн Одисей", който плава под бахамски флаг.
През август на Морска гара ще акостират шест плавателни съда, през септември - още четири. Плаващият дворец "Ротердам", който е колкото две футболни игрища, пристига през октомври. Той има девет палуби и сензорни асансьори.

Феновете на Цар футбол разпускат на игрище с минивратички, има и баскетболна площадка. На една от палубите има изключително богата библиотека, на друга се шири СПА-центърът, където се предлагат най-различни екзотични процедури. Има още театър, казино и страхотен панорамен пианобар. Лани наш инженер дари половинката си с круиз на плаващия град за сапфирената им сватба. Тарифата за околосветско плаване е 24 000 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар