неделя, 3 април 2011 г.

Limitless Trailer 2011 HD

What if u can use 100% brain capacity...?-Limitless

Програми по никое време


Големите надежди за възраждането на Нова телевизия явно няма да се сбъднат и този сезон. Ръководството, начело с новия директор Светлана Василева, си е поставило за цел да „изчисти“ имиджа на канала, и дори да приемем, че го прави с верните предавания, те се излъчват в грешното време. Снощният премиерен епизод на играта Аз обичам Българияутвърди маниера на странни, дори необясними програмни решения, който се наложи в последните седмици. Последният проект на Nova отново се оказа всичко друго, но не и лош. Но и отново е всичко друго, но не и прайм-тайм предаване. Форматът на Аз обичам България такъв, какъвто го видяхме предишната вечер, в най-добрия случай е чудесно предложение за неангажиращо убиване на време в съботния или неделния следобед. За пореден път, както и в случая с предаването Метрополис, това не е заглавие, което има шанс за по-стабилна аудитория в най-гледаното време. Новото развитие на телевизията все повече е в посока, която намалява нейната аудитория. И не защото предаванията й са лоши. Те просто не са правилно позиционирани.

Нека сравним какво предложиха на зрителите си двата най-големи канала в прайм-тайма между 20 и 22 часа тази седмица:

Понеделник

20:00 „Стъклен дом“ (bTV) / „13-ият воин“ (Nova) – нови епизоди на най-успешният български сериал от последните години срещу стар филм, който ако някой е пропуснал може да свали от всеки торент-сайт.

Вторник

20:00 „Забраненият плод“ (bTV) /“Метрополис“ (Nova) - утвърден турски сериал с постоянна аудитория срещу ново симпатично авторско предаване, което търси специализирана публика.

21:00 „Lord of the Chefs“ (bTV) /“Хавай 5-0″ (Nova) - единственият риалити проект за сезона срещу американски сериал на средно ниво.

Сряда

20:00 „Забраненият плод“ (bTV) /“Стани богат“ (Nova) - силният преди години формат „Стани богат“ отдавна е променен и развит в страните, в които все още се излъчва. У нас той разчита повече на носталгията, отколкото на нова публика. Колкото и интелигентна алтернатива да е на турските тв тегоби, в сегашните условия на пазара няма шанс да ги пребори.

21:00 „Столичани в повече“ (bTV) /“От местопрестъплението: Маями“ (Nova) - аналогична ситуация от понеделник. Премиера на нов български сериал, за каквито очевидно в момента има глад на пазара предвидимо ще смачка пореден епизод от американска кримка. Резултатът като дял на аудиторията е близо 70% за bTV към 8% за Nova.

Четвъртък

20:00 „Забраненият плод“ (bTV) /“Стани богат“ (Nova)

21:00 „Lord of the Chefs“ (bTV) / “От местопрестъплението: Маями“ (Nova)

Петък

20:00 „Забраненият плод“ (bTV) /“Аз обичам България“ (Nova)

21:00 „Комиците“ (bTV) / “Аз обичам България“ / „Коя е Саманта“ (Nova)

Отново неравностойна битка – докато bTV излизат с пореден епизод на турски сериал и едно от най-гледаните си предавания, Nova предлагат неангажираща тв игра и чужд комедиен сериал.

В резултат Nova все повече губят позиции, и вместо да увеличават, намаляват плавно пазарния си дял. Истината е, че продукциите на bTV не винаги са толкова добри като съдържание. Lord of the Chefs да речем има немалко недостатъци. Предаванията на канала обаче са точно програмирани и налагани, а срещу тях няма реална конкуренция. Вероятно резултатите, които дава новата програмна политика на Нова телевизия ще наложат поредно преосмисляне на стратегията за развитие на канала. В противен случай от лидер bTV ще се превърнат в монополист в телевизионния бизнес. В което има твърде малко позитиви.

Повече руснаци ще идват в България


Тази година експерти и агенти от туроператорските фирми са на мнение, че ще има значителен ръст на граждани от Русия и бившия СССР. Покачване на броя туристи от тези страни ще бъде с около 10 % повече в сравнение с лятото на 2010 година. Миналата година имаше рекорд от 32 % на посещенията на руснаци, а специалистите са още по-обнадеждени за този летен сезон, като са сигурни, че ще бъде също така силен за посетители от Русия.

Според тях направените досега резервацииясно отчитат, че ще има увеличение на туристическия поток от славянската страна с близо 5 – 10 %. Любомир Панковски, изпълнителен директор на една от най-големите туристически агенции в България заяви, че очакванията са доста позитивни за лятото на 2011. Той твърди, че обема на ранните записвания е доста голям, тъй като предоставят големи отстъпки и се правят горещи оферти.

Интересът към България като лятна дестинация е значително голям и след проведеното изложение в Москва, на което около 38 нашенски туристически компании показаха своите изгодни предложения. Посетителите останаха доста заинтригувани от изложените пакети и това предизвика интереса на значителна част от тях.

На този етап визите за Русия не могат да бъдат премахнати, въпреки че се водят преговори между Русия и държавите от Европейският съюз за отпадането им. Засега режимът за тяхното издаване ще бъде максимално опростен. Скоро ще започнат и преговори с МВнР за намиране на решение за максимално бързо и опростено издаване на визи, коментира Трайчо Трайков, министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Ръст в ранните записвания за летния сезон


По всичко личи, че този летен сезон ще бъде наистина благоприятен за България. Според общото мнение на специалистите в областта ще се отбележи значителен ръст на посещенията на туристи от чужбина по нашенското Черноморие.

Това заяви пред радио Фокус Варна доц. Марин Нешков, който е председател на Варненската туристическа камара. Той твърди, че със сигурност този горещ сезон, ще бъде доста по-добър от предишния. Същото мнение изказва и Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите – регион Североизточна България.

Ранните записвания за хотелски резервации дават сведения, че предстои едно доходоносно лято. Естествено, освен чужденци по морето ще има и много българи, които също ще допринесат до голяма степен за печалбите от тазгодишния сезон.

Европейците са свикнали предварително да си правят планове за пътуванията и почивките си, от рано решават къде да отидат и коя да им е следваща дестинация и подготвят нещата си доста по отрано, за да им е по-спокойно и по-евтино. Отскоро и българският турист започна да прави така, но все още тази практика не е така широко застъпена сред сънародниците ни, особено когато става дума за почивка у нас.

Голяма част от собствениците на хотели и стаи под наем са на мнение, че туристическият данък е нецелесъобразен и им бърка твърде много в джобовете. Според тях не е логично да се събира данък за реализирани нощувки, защото той ще засегне много лошо най-вече изрядните хотелиери и тези, които работят легално и всичката документация им е изрядна.