неделя, 14 юни 2009 г.

Руските визи в България

По 2400 визи дневно, или по 53 хил. визи на месец, издава консулската ни служба в Москва. За първите десет дни на юни са издадени 53% повече визи спрямо предходната година.Сроковете за издаване на визите са намалени два пъти - те вече са четири дни за обикновена виза и 2 дни за бърза, а собствениците на имоти у нас получават визи лично от консулския отдел. Цената на визата е 1500 рубли, т.е. около 35 евро.

С решение на правителството ни обаче още през март стана ясно, че отпада събирането на такса за виза за децата до 18 години, които пътуват в група, както и за водачите на групите, ако те са от 15 души. Без такса виза пътуват и русначетата до 12 годинки, съпроводени от свой родител или друг роднина.

Рязко се увеличава и ръстът на приятели на собственици на имоти у нас, които отиват да почиват в техните жилища дори когато стопаните не са там.уски туроператори коментират, че поради скока на цените в Москва много от посетителите в страната ни пристигат с цел покупки. Това най-често са индивидуални туристи. Моловете във Варна и Бургас отбелязват ръст средно от 40% в продажбите през юли и август.

Те предпочитат да летят директно до морето с "България ер".На борда на нашите машини руските пасажери се държат като разрушители и позволяват на децата си с всички сили да опитват да разглобят седалките и всичко, до което се докопат. При опит да бъде направена забележка те вдигат шумни скандали. Въпреки това запълняемостта на полетите към Варна и Бургас показва, че руснаците предпочитат да летят с българския превозвач, отколкото с чартъри, които променят цените почти до последния момент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар