вторник, 27 април 2010 г.

Няма пари за пречиствателна станция на "Златни пясъци"

В бюджет 2010 няма средства за пречиствателна стнация на "Златни пясъци", каза днес във Варна министърът на околната среда и водите Нона Караджова. По думите и подобни средства няма и в бюджета на Предприятията за управление на дейностите по околна среда. "Парите там са изхарчени за година и половина напред", заяви екоминъстърът, цитирана от информационния сайт "Днес +".

"Преди месец и половина в МОСВ получихме писмо от "Златни пясъци", с което ни информират, че имат проблем с пречиствателната станция. Аз бях учудена, защото там са частни хотели на частни инвеститори, които трябваше много отдавна да се погрижат за изграждане на пречествателни съоръжения", заяви още Нона Караджова.

По думите й ще е много жалко, ако този проблем попречи на сезона. "Смятам, че това е една корпоративна отговорност, каза още Караджова. Не само на "Златни пясъци", но и в "Слънчев бряг" и други курорти се построиха огромни хотели, направиха се много инвестиции, а същевременно никой не помисли за инфраструктурата".

Според министъра на околната среда и водите, закъсняват сроковете за регионалното сметище в Провадия, но и не само там, а при всички останали, са направени много срещи с кметовете, проектантите и са начертани ясни планове. "Ние си изпълняваме ангажиментите, които поемаме на съвместните срещи. План-графикът за всички тези депа е изпратен в Европейската комисия. В момента започваме да отправяме покани към готовите", общини, заключи Караджова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар