сряда, 4 август 2010 г.

Увеличението на интереса от Русия към България е с 30%

Увеличението на почиващите в България гости от Русия е с около 30%, съобщават руски туроператори пред местния информационен портал за пътувания и туризъм "Турпром".

Продажбите са за след 30 дни като отсега се запълват последните оферти за края на август.

Успешният сезон се дължи на гъвкавостта на местните хотелиери, които се въздържаха от традиционното увеличение на цените, отбелязва руската медия. Като проблем на пазара тя отбелязва поведението на авиопревозвачите, назначени от Росавиация, които и досега поддържат напрежението.

През тази година България отбелязва уверен ръст от около 20 - 25% като той се забелязваше дори в периода на ранните продажби, които надминаха миналогодишния резултат с около 15 на сто, казва генералният директор на "Солвекс травел" Ирина Петрова пред електронното издание. Тя отбелязва също, че българските й колеги са удължили срока за ранните записвания до 1 юли, и в резултат е нараснал интересът към почивки в малките градчета на южното Черноморие. Над 50% от резервациите са за хотели на първа линия, към програми all inclusive и дългосрочен наем на луксозни апартаменти, казва Петрова.

В публикацията се отбелязва и положителното решение на проблема с визите за руските туристи, които вече може да се вадят направо в консулството, а не във визовия център. Безусловно това също повлия ръста на туристопотока, казва зам.-шефът на "Балкан експресс" Алексей Маркелов.

Според представители на "Делта интерконтинентал груп" ръстът на туристите на българския пазар е с 30 на сто и практически целият август вече е продаден. Димитър Ковачев от компанията обаче отбелязва неуредиците, които внасят назначените от държавата авиопревозвачи, и допълва, че това в крайна сметка ще се отрази на резултатите за сезона. Туроператорът напомня "скандалната ситуация с организацията на полетите от Новосибирск до Варна", когато руският превозвач "S7" не допуснал България ер да изпълни полетите по този маршрут. Преди това от действията на "парашутистите" пострада и авиакомпанията "Ямал", която не можа да лети от Екатеринбург до Варна заради липса на съгласуване с "Уралские авиалинии", посочва електронното издание.. До ден днешен продължава и противопоставянето и между "S7" и "ВИМ-авиа", на която "парашутистът" опитва да забрани да лети, се казва в публикацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар