четвъртък, 12 август 2010 г.

"Маг Адвъртайзинг" ще рекламира българския продукт в Русия, "Медиа Консулта" и "Крес" - в Германия

Рекламните агенции "Маг Адвъртайзинг" на Красен Кралев и "Крес" на Красимир Гергов са спечелили проект за реклама на България като туристическа дестинация в Русия и Германия, пише "Медиапул" като се позовава на регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

За британския пазар не е избрана рекламна агенция, защото нито една от офертите на е отговаряла на изискванията на Министерството на икономиката, което е възложителят.

Рекламата на българския туризъм на най-важните за него пазари ще се финансира с 6.47 млн. лв. от европейската оперативна програма "Регионално развитие".

"Маг Адвертайзинг" ще получи 1.5 млн. лв., с които през следващите 14 месеца ще направи рекламна кампания в Русия. На германския пазар ще рекламира обединението между германската "Медиа Консулта" и "Крес" на Красимир Гергов. Финансирането е 2.9 млн. лв.

Според поръчката кампаниите ще включват пресконференции, семинари, церемонии, публикации в специализирани медии, поставяне на билбордове, разработка на слоган и визии за увеличаване на конкурентоспособността и потреблението на туристическите услуги в България.

Оферти бяха подали осем кандидати - руската рекламна агенция "Сорек Медиа" и нестопанското сдружение от Москва "Междурегионална фондация за устойчиво развитие на туризма", както и германските агенции "Крос Уърлд" и "Бест Вербеагентур". За участие в търга освен победителите кандидатстваха и българските "Триас холдинг" и консорциум между "Нойзи дизайн и реклама" и рекламна група "Таргет медия". Очакваше се кампаниите да започнат още през април.

Няма коментари:

Публикуване на коментар