сряда, 4 август 2010 г.

“Еврохолд“ предлага 35 милиона лева за половината от Спортна зала

„Еврохолд“ предлага да купи 50% от акциите на Двореца на културата и спорта срещу сумата от 35 милиона лева.

Към момента Дворецът е търговско дружество, 100% собственост на община Варна. Офертата на „Еврохолд“ обаче не предвижда да бъдат изсипани 35 милиона накуп, а в продължение на 35 години. Тоест, по 1 милион лева на година. Освен това стана ясно, че въпросната сума основно отива и ще отива за издръжката на баскетболния отбор „Евроинс Черно море“. Някаква част от парите ще остане и за ремонти на Двореца. Всъщност „Евроинс“ е част от „Еврохолд“, управлявани от бизнесмена Асен Христов.

Предложението за изкупуването на 50% от Спортна зала беше внесено на заседанието на комисията по общинска собственост. Тя обаче го разгледа само опознавателно и препоръча на „Еврохолд“ да си актуализира офертата. „Така представена аз не можах да разбера нищо“, коментира председателят на комисията Орлин Симеонов от ГЕРБ.

Припомняме, че предложението на „Еврохолд“ не е ново, а е правено и преди. Тогава кметът Кирил Йорданов и бившият шеф на местния парламент Борислав Гуцанов парираха мераците и заявиха, че Дворецът на културата и спорта трябва на 100% да си остане общинска собственост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар