четвъртък, 18 ноември 2010 г.

България ще се рекламира като туристическа дестинация с брошури на шест езика

Eкип на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с участието на заместник-министър Иво Маринов, представи в БТА реализацията на проект „Изработка и разпространение на рекламно-информационни материали за промоция на България като туристическа дестинация”. Над 320 000 брошури ще рекламират възможностите на България като туристическа дестинация. Изготвянето на брошурите е част от проект „Изработка и разпространение на рекламно-информационни материали за промоция на България като туристическа дестинация”. Проектът е на обща стойност 7 897 580 лв. и е с продължителност 36 месеца.

Реклама на България като туристическа дестинация

Пред журналистите спечелилите конкурса компании представиха своите брошури. „МАГ Адвъртайзинг” ООД е компанията, спечелила конкурса за изготвяне и разпространение на тематични брошури: „Българско Черноморие”, „Зимен туризъм”, „Еко и селски туризъм”, „Вино и кухня. За брошурите „Културен туризъм”, „Балнео, спа и уелнес” и „Конгресен и бизнес туризъм” отговаря „Бранд ню айдиъс” ООД. Консорциум „Дакс Партньори” ще изготви брошурите „Спорт” и „Религиозен туризъм”. Дружество „Ламбаджиев стандарт” поема подготовката и разпространението на имиджова брошура "България".

Всяка брошура ще излезе на български, английски, немски, руски, френски и испански в тираж от 75 000 броя. Брошурите на български език ще бъдат в тираж 5000. На английски език ще бъдат отпечатани по 25 000 брошури, на руски - 15 000, на немски - 10 000, на френски и испански - по 10 000 броя. Имидж брошура „България”, която ще представя на едно мястовсички възможности за туризъм, е с тираж от 210 000 броя. Брошурите трябва да бъдат готови в срок от пет месеца и България ще може да се представи с тях на изложенията в Русия през 2011 г.

По проект „Изработка и разпространение на рекламно-информационни материали за промоция на България като туристическа дестинация” предстои да бъдат обявени процедури за възлагане на обществени поръчки още за: изработка и разпространение на рекламни сувенири; изготвяне и разпространение на нискобюджетни рекламно-информационни материали; извършване и одит по изпълнение на дейностите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар