сряда, 13 януари 2010 г.

Английското уиски се завръща отново на пазара??

След 3 години на узряване първото английско уиски за последните 100 години е готово да бъде пуснато на пазара, съобщи агенция Франс прес.
Шотландското уиски е известно по цял свят. Напитката обаче не се произвежда в Англия от повече от 100 години. Това ще се промени на 16 декември, когато спиртоварната "Св. Джордж" ще представи официално новия си продукт.

"Това е много рискован ход за нас. Хората нямат представа дали произвеждаме добро уиски или превъзходно уиски. Всичко ще си проличи, когато те опитат нашия продукт", каза управляващият директор на фабриката Андрю Нелстроп.
Нелстроп и неговият баща Джеймс се решават на тази стъпка преди 4 години. Дестилацията започва през януари 2006 г., а инвестицията в проекта досега е 2.5 млн. паунда.

Семейство Нелстроп привличат пенсионирания Ян Хендерсън за мениджър по дестилацията, който дълги години работи за известния производител на шотландското уиски - Laphroaig. Привличането на Хендерсън вече започна да дава резултат, смятат експертите, визирайки готовия продукт.

Освен във Великобритания новото уиски ще се разпространява в Япония, Сингапур, Канада, Франция, Германия, Холандия и Белгия. Продуктът се нарича "Инглиш уиски" (English whisky), като целта на производителя е да наблегнат на произхода му. Цената на бутилка на Острова е 35 паунда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар