петък, 26 март 2010 г.

Румънски Великден по българското черноморие

Над 10 хиляди румънски туристи се очакват за празниците в България.Румънците се тълпят за Великден на българското Черноморие, пише днес румънското издание "Капитал".
Достъпните тарифи, многото чартърни полети и представянето на нетипични дестинации са основните "кукички", с които туристическите агнции се опитват да привлекат повече клиенти по време на миниваканцията за великденските празници, посочва изданието.
Над 10 000 румънски туристи се очаква да прекарат празниците извън страната, според данни на туроператорите. Голяма част от тях избират близки дестинации като България и Гърция.
"Това са дестинации, близки до Румъния, атрактивни от гледна точка на цените и още нещо - това са православни страни", обяснява Траян Бадулеску, говорител на Националната асоциация на туристическите агенции.
Най-атрактивните пакети от гледна точка на съотношението между цена и качетво са за България. Оферта за три дни при режим "all inclusive" с настаняване в тризвезден хотел е с цени, започващи от 77 евро, а ако се избере петзвезден хотел, цената достига максимум 200 евро.
Според Траян Бадулеску тази година се очаква над 5000 румънци да прекарат великденските празници на юг от Дунав.
"Българите отново ни изненадват Тази година дойдоха с тарифи, намалени с до 20 процента, защото искат да имат пълни хотели. Освен това представиха система от бонуси, като например безплатни нощувки за децата", посочва той.
Туристически агенции очакват също около 100 000 румънци да изберат на Великден местните курорти. Те също предлагат намаление на цените с до 20 процента спрямо 2009 г. В Бран например, където се намира прочутия замък на Дракула, тридневна ваканция струва 210 леи (51 евро), докато в района Буковина в северната част на страната цените достигат 300 евро с включени пет нощувки, полупансион, разходки с каляска и демонстрации на писане на яйца

Няма коментари:

Публикуване на коментар