петък, 26 март 2010 г.

Конференция на тема дентален туризъм ще се проведе в Златни пясъци

Конференция на тема"Дентален туризъм в България" ще се проведе в хотел "Мелиа гранд Ермитаж" в курорта Златни пясъци, съобщиха организаторите - Асоциацията на денталните дилъри в България в партньорство с Фернет-България, Българската асоциация по здравен туризъм и Съюза на инвеститорите в туризма. В рамките на конференцията ще има и специализирана изложба "Продент 2010".
През последните 2 години, хората, които търсят дентални услуги в чужбина, стават все повече, а световната криза засилва тази тенденция. Списание "Евродентал" посочва, че разликата между цените в САЩ и Великобритания от една страна и държавите от Източна Европа и Азия от друга достига 70%.

Комбинирането на почивка и лечение се стимулира не само от разликата в цените у дома и зад граница, но и от качеството на медицинския и туристически продукт.
"Мостовете и коронките изместиха зеленчуците като основен поминък", така през 2002 г., медиите коментираха бума на денталния туризъм по унгарско-австрийската граница. Един милион жители на "слънчевия щат" Калифорния отиват всяка година в Мексико за здравен и най-вече дентален туризъм, отбелязва The Medical Care Journal. В индийския мегаполис Мумбай 40% от груповите пациенти в денталните центрови са туристи от САЩ, Великобритания, Австралия и Нова Зеландия. Турция успя да си отвовюва представително място като дестинация за медицински, спа и уелнес туризъм - всяка година близо 500 000 "здравни" туристи оставят в страната 200 милиона долара.Хърватия и Сърбия разполагат със сравнително добре развита мрежа от услуги, които се предлагат на чуждестранните гости.
Целта на конференцията "Дентален туризъм в България" е да се популяризира опита на съществуващите практики за дентален туризъм в Европа сред българските стоматолози и сред туристическите сдружения като алтернативна възможност за повишаване на бизнес-ефективността в страната ни. В България има професионално подготвени специалисти с луксозни клиники, които разполагат с модерна апаратура. Много от тях не отстъпват на елитните европейски дентални практики. Развитето на денталния туризъм в България е в интерс както за стоматолозите, така и и за туристическата индустрия. По време на конференцията ще се поставят и дискутират въпроси и съвместно ще се търсят отговори, за да се положат основите на една отговаряща на европейските регламенти дейност , която да ни подготви за предизвикателството "Дентален туризъм в България" , предоставяйки качествен пакет дентални и туристически услуги по европейските стандарти.
Асоциацията на денталните дилъри в България (ADDE) е сдружение, обединяващо 43 български фирми, които търгуват с дентални изделия и притежаватт лиценз от Изпълнителната агенция по лекарствата за търговия на едро с медицински изделия и лекарствени продукти. Организацията е член на Асоциацията на денталните дилъри в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар