петък, 26 март 2010 г.

Созопол ще участва със собствен щанд на туристическата борса TTR в Букурещ

За трета поредна година община Созопол ще участва със собствен щанд на Международната туристическа борса в Румъния- TTR Букурещ, която се открива утре, 25 март и продължава до 28 март. Активността на общината на борсата в северната ни съседка дава положителни резултати и през миналото лято бе регистрирано сериозно присъствие на румънски туристи в созополските курорти.

Участието на борсата тази година цели румънските туристи, както и останалите чуждестранни участници в международното изложение да получат по- добра представа за възможностите за туризъм в Созопол. Акцентите в рекламните материали са по отношение на богатата археология и история на града, разнообразната лятна културна програма на града и възможностите туристите да се докоснат до уникалността на созополската атмосфера с нейните традиции.

Посетителите на созополския щанд ще имат възможност да опитат типичните само за града сладки "дамги". Рецептата и технологията им се предава от поколение на поколение и е част от уникалната културна традиция на Созопол. Над 500 от тях ще прекосят северната ни граница и ще са част от рекламата на щанда на община Созопол.

През 2010 година община Созопол участва в три международни туристически борси. Политиката на общината е да бъдат привличани по-платежоспособни туристи, а Созопол да стане привлекателна дестинация за заможни туристи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар