петък, 26 февруари 2010 г.

Национален музей на бирата във Великобритания

В края на пролетта в британския град Бъртън-ъпон-Трент (Burton upon Trent) ще бъде открит национален пивоварен център. На територията му ще има национален музей на бирата и туристически комплекс, чиито посетители ще могат да научат какво е влиянието на Великобритания върху световните пивоварни традиции, съобщиха от VisitBritain.
Според британската институция тук туристите ще могат да научат всичко за различните етапи на производство на бира, включително технологиите за отглеждане и обработка на ечемик и хмел. В програмата на обиколката ще е включено и посещение на минипивоварна.
Посетителите на възраст над 18 години ще могат да дегустират различните сортове пиво, както и да научат тънкости, свързани с правилното им съчетаване с храни. Освен това в комплекса ще има и традиционен британски пъб.
Бъртън-ъпон-Трент се намира в графство Стафордшиър в централната част на Англия. Желаещите да посетят националния пивоварен център могат да използват обществен транспорт – както автобуси, така и влакове, съобщават от VisitBritain.

Няма коментари:

Публикуване на коментар