петък, 26 февруари 2010 г.

БХРА представи престижните междунарoдни награди на варненските си колеги в "Гранд хотел Димят" в морската столица






На много въпроси по повод отличията и проблемите в българския туризъм отговориха гостите и участниците

На 18 февруари т.г. в "Гранд хотел Димят" се проведе пресконференция на БХРА по повод представянето на наградите на варненските членова на асоциацията връчени в Белград на 47 конгрес на IH&RA.
В пресконференцията участваха и отговориха на въпросите на журналистите Благой Рагин председател на БХРА, г-н Димитър Лефтеров - собственик на “Гранд хотел Димят”, председател на ВАРХ и член на УС на БХРА и г-жа Теодора Попова - собственик на Happy Вar&Grill.
Както вече съобщихме в www.bhra-bg.org, на последния конгрес на IH&RA в Сърбия, България спечели пет международни и балкански награди. От тях две са на варненски колеги: „Кристален глобус” – най-престижна световна награда за ресторантьорство на Happy Bar & Grill и „Най-добър градски хотел на Балканите” на „Гранд Хотел Димят” – Варна. Диамантените награди за лидери в туристическата индустрия на IH&RA бяха връчени лично от д-р Гасан Аиди, председател на IH&RA:

„Диамантен глобус за най-добър хотел на Балканите” на „Гранд хотел Поморие” – град, Поморие, получиха Бисерка Хънкова, изпълнителен директор и на Йонка Янакиева, директор “Маркетинг и продажби”

„Кристален глобус” – най-престижна световна награда за ресторантьорство на Happy Bar & Grill, получиха Калоян Благоев, представител на Happy Вar& Grill и Мила Живкова, маркетинг директор на Happy Вar&Grill

Град Велико Търново - „Балканска столица на културния туризъм” - връчена на кмета на Община Велико Търново д-р Румен Рашев.

„Гранд хотел Велинград” - „Най – добър СПА хотел на Балканите”, връчена на Андрей Премянов, изпълнителен директор „Гранд хотел Велинград”.

„Най-добър градски хотел на Балканите” на „Гранд Хотел Димят” – Варна.
В пресконференцията участваха още и членове на УС на БХРА, УС на ВАРХ и УС на ВТК. Сред гостите на пресконференцията и коктейла в Гранд Хотел Димят бяха членовете на УС на БХРА г-жа Катя Тодорова, заместник-председател на асоциацията, г-жа Галина Тодорова, заместник-председател на ВАРХ, г-н Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите - кк "Златни пясъци" и доц. д-р Соня Алексиева, ръководител на секция "Туризъм" на Нов български университет. Наградените членове на БХРА бяха поздравени специално от членовете на УС на Варненската туристическа камара - доц. д-р Стоян Маринов и инж. Георги Филипов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар