неделя, 27 март 2011 г.

Хотели all inclusive пласирали храна с изтекъл срок, сигналът е и от клиенти, и от конкуренти


Хотели, които работят по схемата all inclusive, зареждали храни с изтичащ срок от хипермаркетите на занижени цени и ги пласирали сред гостите си. Хипермаркетите пък по този начин спестявали разходите за екарисаж. Такава информация е получил шефът на новата Агенция по храните Йордан Войнов и от потребители, и от конкурентни обекти, съобщи самият той в интервю за БНР. Предстои сигналите да бъдат проверени. Войнов обясни, че досега такова нарушение не е засичано, защото преди създаването на мегаагенцията ресторантите към хотелите са били проверявани от здравните, но не и от ветеринарните инспекции. Проверките ще се правят въз основа на оценка на риска. "Всички продукти, които пристигат в ресторантите, трябва да са със съпроводителни документи и ние ще установим по техния дневник за входящия контрол откъде и какви продукти пристигат", каза шефът на агенцията. Ведомството планира да започне активните проверки в заведенията от 1 април, малко преди началото на летния туристически сезон, когато собствениците се подготвят да посрещнат първите си гости. Акцент в работата на инспекторите ще са и малките заведения, които необосновано разширяват асортимента си. "Малките заведения, които са нямат необходимите условия, фактически работят като ресторанти, предлагат асортимент като ресторанти без да имат съответните кухни и хладилни съоръжения", каза Войнов. Той даде пример с кафенетата, които имат право да предлагат само напитки и кафе и най-много сандвичи, но не и супи и салати или снек баровете, които разширяват асортимента си до "хиляда и няколко ястия". "Няма да има толерантност към нито един служител", увери Войнов по повод скандала с двама негови корумпирани подчинени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар