сряда, 9 ноември 2011 г.

Забавяне в развитието на туризма през 2012 г.

С 6%са се увеличили международните пътувания в Европа през деветте месеца на 2011 г., въпреки икономическата несигурност. Това съобщи генералният секретар на Световната туристическа асоциация към ООН Талеб Рифай по време на петата срещата на министрите на туризма, която се проведе в рамките на World Travel Market 2011 в Лондон.

Въпреки проблемите в икономиките си, страни като Гърция, Португалия и Ирландия отчитат ръст съответно от 14%, 13% и 11%. Рифай прогнозира, че за първи път в историята, през първата половина на 2012 г. международните пътувания ще надхвърлят един милиард.

Въпреки положителните данни, от Световния съвет за пътувания и туризъм заявиха, че са преразгледали прогнозата си за ръст от 5,1% ръст на международния туризъм за 2012 г., и сега очакванията са за ръст от 3,3%. Промяна има и в прогнозата за тази година - първоначално обявения 4,5% ръст вече е променен на 3,2%. Въпреки изнесените данни, главният изпълнителен директор на съвета Дейвид Скоусил остана позитивен и заяви, че международната туристическа индустрия ще отчита около 4% ръст за всяка година през следващите 10 години и ще създаде 70 млн. нови работни места.

Няма коментари:

Публикуване на коментар