неделя, 26 април 2009 г.

Сесил Каратанчева избра да е казахстанка


Тенисистката Сесил Каратанчева ще приеме казахстанско гражданство, защото й обещават 65 хиляди долара на година
Тенисистката Сесил Каратанчева ще приеме казахстанско гражданство и занапред ще се състезава за тази държава, съобщи нейният баща и личен треньор Радослав Каратанчев в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия.

"На нас ни трябват пари, защото имаме да имаме да връщаме над 200 хиляди долара", обясни той.

Както е известно - тя беше уличена в употреба на допинг и изтърпя двугодишно наказание. Тогава обясни, че имала завишени нива на забраненото вещество нандролон, защото била бременна.

"Казахстанците ни предложиха много добри условия. Твърд договор за 65 000 долара на година плюс бонуси за ранкинг и победи във важни турнири", разкри Каратанчев.

"Досега не сме чули ясни ангажименти от българската федерация - само някакви голи обещания. Тенисът е скъп, интелигентен спорт. Разходите на един елитен състезател са огромни", добави бащата.

Наскоро Каратанчев заяви, че все още обмислят офертата на Казахстан, но не са се чували с представителите на местната тенис федерация от много време. Той дори беше почти сигурен, че Сесил ще участва за България в предстоящия турнир "Фед къп".

В същото време стана ясно, че тенисистката на два пъти е получила покана за участие в националния отбор, но според баща й е "изтрила писмата в електронната си поща без да ги прочете". Според информация на "Дневник" тя упорито на няколко пъти е отказвала да подпише документите за участие в националния тим за "Фед къп".

"Федерацията не спря да подкрепя Каратанчева през цялото време на наказанието и в годината след това", категоричен беше генералният секретар на БФТенис Георги Дончев. Той уточни, че подобен избор е право на всеки човек и опира преди всичко до ценностната му система.

В момента Сесил Каратанчева заема 148-о място в ранглистата на WTA.

Няма коментари:

Публикуване на коментар